Σάββατο 27 Αυγούστου 2011

Σχετικά με το Dress Code...

Αγαπητέ αναγνώστη, Greekraven,

Καταρχήν να σε ευχαριστήσω για την συμμετοχή σου στα σχόλια του blog.

Στο σημείο αυτό μας γράφεις τα εξής.

"Όλες οι περιπτώσεις dress code που αναφέρεις αγαπητή Ράνια έχουν τη μορφή επιβολής όπως σωστά λες. Όμως σε ένα χώρο ο οποίος εξορισμού επαγγέλεται την απελευθέρωση από κάθε είδους αγκύλωση και κατεστημένα, και όπου η αυτο-εκφραση θεωρείται βασική, ΔΕΝ μπορείς να επιβάλεις dress code.
Και αλήθεια ποιος γραμμένος κανόνας επιβάλει το δέρμα ή το λάστιχο; ή το μαύρο χρώμα;

Είναι λιγότερο BDSM Κάποιος αν του αρέσει το κόκκινο ή το μπλε;"

Θα ήθελα κι εγώ να σου πω ότι το dress code σαφώς, όπως κι εσύ αναγνωρίζεις, είναι η επιβολή ενός κανόνα. Όσο για έναν χώρο που ευαγγελίζεται ή αν θέλεις απευθύνεται στην απελευθέρωση και στην προσωπική έκφραση θα σε συμβούλευα να το δεις ως εξής: Ως παράδειγμα ας αναφερθούμε τυχαία σε ένα event όπως το fetish ball που σημαίνει ένας χορός για όσους έχουν κάποιο φετίχ. Λέει ξεκάθαρα ότι ο χορός γίνεται για τους φετιχιστές. Όπως ένα ball μασκέ γίνεται για ανθρώπους που ακολουθούν το μασκάρεμα. Από μόνο του, λοιπόν, ξεκαθαρίζει σε τι κοινό απευθύνεται. Έτσι, λοιπόν, ο διοργανωτής έχει το πλεονέκτημα- δικαίωμα να ζητήσει οι συμμετέχοντες να φέρουν διακριτικά των φετίχ τους. Θα μπορούσε να είναι πολύ διαφορετικά. Για παράδειγμα να είναι leather fetish ball. Ο χορός για ανθρώπους που έχουν φετίχ με το δέρμα. Άρα, λοιπόν, αποκλείει τους φετιχιστές του λάτεξ, του νάυλον, του pvc κλπ. Ουσιαστικά καλεί όσους ήδη έχουν απελευθερωθεί από το casual καθημερινό τους ντύσιμο ή αυτούς που τολμούν έστω και για χάρη της συμμετοχής τους στο event να απελευθερωθούν και όχι όλους τους υπόλοιπους που δεν τους υποχρεώνει να συμμετέχουν.



Άρα κάποιος που δημιουργεί ένα event μπορεί να επιβάλλει το πως θα ήθελε να είναι ή να ορίζει το event του. Και σαφώς είναι υποχρεωμένος να το γράφει στην ανάρτηση της πρόσκλησης. Εσύ έχεις την ελευθερία να δεχτείς την πρόσκληση με αυτούς τους κανόνες ή όχι. Εξαρτάται από το δικό σου γούστο και τη δική σου έκφραση. Όσο αφορά το θέμα της αυτοέκφρασης εγώ προσωπικά έχω δει εναν άνθρωπο εδώ στην Ελλάδα που οριζόταν ως toilet slave να παρευρίσκεται με ένα καπάκι τουαλέτας περασμένο στο λαιμό του. Κάποιοι ίσως να το βρήκανε γελοίο. Εγώ προσωπικά το βρήκα έξυπνο τρόπο του να εκφράσει το φετίχ του ως αυτοέκφραση και εφευρετικότατο στο πως θα το κάνει. Άρα, λοιπόν, δεν του επέβαλε κανείς κάτι. Εκείνος εκπροσώπησε την ταυτότητά του σε αυτό που είναι. Η εναλλακτική του θα ήταν να μην πάει καθόλου. Ωστόσο προτίμησε να απελευθερωθεί από την καθημερινότητά του και να ακολουθήσει τους κανόνες του meeting. Γιατί αυτό έχει γίνει σε meeting στα Εξάρχεια.


Τώρα όσο αφορά για το ποιος επιβάλει το λάστιχο ή το δέρμα σε κάποιο event. Συνήθως το επιβάλει ο διοργανωτής του event ανάλογα με το πως θέλει να είναι η βραδιά η οποία διοργανώνει. Αν γενικά αναφέρει ένα fetish ball χωρίς συγκεκριμένο θέμα όπως βινύλ μόνο ή δέρμα μόνο ή λάτεξ μόνο, εσύ μπορείς να πας με όποιο φετίχ έχεις. Για παράδειγμα: Σου αρέσει το νάυλον. Ντύσου όπως θέλεις και φόρα μία νάυλον κάλτσα στο κεφάλι. Ή δεν έχεις κάποιο από όλα αυτά τα γνωστά φετίχ και είσαι απλά Κυρίαρχος και δεν θέλεις να αλλάξεις τον τρόπο ντυσίματός σου. Φόρεσε ένα κολάρο στον συνοδό σου ή στην συνοδό σου -ανάλογα το orientation που έχεις- και συνόδεψε τον μες στην αίθουσα τραβώντας τον από μία αλυσίδα πάλι φορώντας ό,τι ρούχα θέλεις. Ακόμα κι αν δεν έχεις σύντροφο και είσαι υποτακτικός πήγαινε με ένα κολάρο χωρίς διακριτικά ή Κυριαρχικός που δεν έχει υποτακτικό-ή πήγαινε με ένα flogger ή ένα crop στο χέρι σου. Κανένας κανόνας δεν σε κάνει περισσότερο ή λιγότερο BDSM αν σου αρέσει αυτό ή εκείνο. Ο κανόνας είναι απλά να πας με το φετίχ σου. Δεν είναι κάτι τόσο πολύ άσχημο όταν ορισμένοι άνθρωποι θέλουν απλά να βρίσκονται με ανθρώπους που λειτουργούν στο ίδιο μήκος κύματος και δεν θέλουν βανιλίζοντες να παρισφρύουν σε τέτοια events.  Θα είχαμε δίκιο να παραπονιόμαστε αν η συμμετοχή μας ήταν υποχρεωτική. Η συμμετοχή μας είναι προαιρετική. Η υποχρέωσή μας για να συμμετέχουμε όμως είναι αυτή που ορίζεται από το dress code.
Επαναλαμβάνω πως έχουμε την ελευθερία να μην παρευρεθούμε καν αν κι εφόσον αυτό δεν μας εκφράζει.

Όσο αφορά τη δεύτερή σου απάντηση συμφωνώ απόλυτα σε όσα γράφεις έχοντας όμως τις εξής ενστάσεις.

"Επίσης :
θεωρώ την αισθητική του fetish εξτραβαγκαντ και υπερβολικά "αντιερωτική" "

Απομονώνοντας αυτό το κομμάτι που εκφράζει την προσωπική σου άποψη, όπως πολύ όμορφα μας τόνισες, ποιός ο λόγος να παρευρεθείς σε ένα τέτοιο event που απευθύνεται σε ένα τέτοιο κοινό όταν αυτό δεν διεγείρει την ερωτική σου αισθητική. Δεν έχεις κάποιο ιδιαίτερο λόγο συμμετοχής. Όπως αν μία ρομαντική χοροεσπερίδα με κλασσική μουσική δεν διεγείρει τους ερωτικούς σου κάλυκες και δεν θα πήγαινες το ίδιο λοιπόν ισχύει κι εδώ σε αυτήν την περίπτωση. Όσο αφορά για τον ηθικό ή νομικό κανόνα του να σου απαγορέψει κάποιος να παρευρεθείς σε κάποιο χώρο όχι δεν υπάρχει ούτε ηθικός ούτε νομικός κανόνας. Όμως όλοι οι υπόλοιποι που παρευρίσκονται για συγκεκριμένο λόγο έχουν το δικαίωμα να θέλουν ο χώρος τους να περιβάλλεται από ομοϊδεάτες τους. Το να προσπαθήσεις να επιβάλεις την παρουσία σου σε κάτι που καταδικάζεις συνάδει λίγο με πρόκληση. Είναι σαν να θέλεις να επιβάλεις την αρσενική σου παρουσία σε ένα lesbian club επειδή κανένας νομικός κανόνας δεν μπορεί να σου απαγορέψει την είσοδο σε δημόσιο χώρο. Στην παρούσα φάση και το μαγαζί έχει το δικαίωμα να μην σε σερβίρει. Όχι να σου απαγορέψει την είσοδο αλλά να μην σε σερβίρει αν κι εφόσον το επιθυμεί. Κοινώς να μην συναλλαχθεί μαζί σου. Σου επιτρέπει τη χρήση της τουαλέτας επειδή είναι δημόσιος χώρος, μόνο. Εσύ αν θα επέβαλες την παρουσία σου σε ένα τέτοιο χώρο θα έδειχνες ότι σέβεσαι τη διαφορετικότητα των άλλων; Ότι τους επιτρέπεις να εκφραστούν ελεύθερα αναμεταξύ τους χωρίς να τους επιβάλεις κάτι που δεν θέλουν και κάτι που δεν εκφράζει κι εσένα γενικότερα; Για σκέψου το λίγο.


Η ποικιλία των φετίχ που μπορείς να μεταφέρεις σε ένα πάρτυ είναι αρκετή για να ικανοποιεί ακόμα και τον πιο ιδιόρρυθμο ή τον πιο απαιτητικό. Αρκεί να ξέρεις να υποστηρίξεις το φετίχ σου. Για παράδειγμα επειδή γνωρίζω το ανθρακώνυμα θα μπορούσες να εμφανιστείς με casual ντύσιμο ή όποιο ντύσιμο εκφράζει εσένα έχοντας τη ράβδο με το ανθρακώνυμα (αφού είναι το φετίχ σου για παράδειγμα) και παρουσιάζοντάς το ως φετίχ. Σε περίπτωση που θα σου ζητηθεί από κάποιον που δεν έχει τέτοιο φετίχ να του δείξεις τι κάνει αυτό θα πρέπει να είσαι έτοιμος να υποστηρίξεις το τι δυνατότητες έχει αποδεικνύοντας το με ένα σύντομο bastinado η μιλώντας του για το αντικείμενο. Τι πόνο δίνει, πως, γιατί. Όσο γι αυτά που λες περί μηνύσεων κτλ προανέφερα ότι δεν μπορεί να σου απαγορευθεί η είσοδος αλλά κάθε νόμος έχει κι ένα παραθυράκι. Όπως για παράδειγμα ένας έξυπνος πορτιέρης δεν σου απαγορέψει την είσοδο επειδή δεν τηρείς το dress code αλλά για το ότι το μαγαζί είμαι υπεράριθμα φορτωμένο από κόσμο και για λόγους πυροσβεστικής ασφάλειας δεν χωράει άλλα άτομα. Και όταν επικαλεστεί αυτό το λόγο εσύ κάνε όσες μηνύσεις θέλεις. Βέβαια η έξυπνη λύση είναι από την αρχή εφόσον εγώ δεν εκφράζομαι μέσα από μία διοργάνωση "κοινού φετιχισμού" ποιος ο λόγος να παρευρεθώ σε κάτι τέτοιο. Απλά μου είναι εντελώς αδιάφορο όπως το συνέδριο αγροτουριστών Λαρίσης (τυχαίο παράδειγμα). Συγνώμη που είμαι λίγο απόλυτος αλλά προσπαθώ να ακολουθήσω το δικό σου τρόπο έκφρασης για να σου δείξω ότι το απόλυτο δεν υπάρχει. Εξαρτάται από ποια πλευρά το βλέπεις.

Όσο για το πως συμπεριφέρονται σε αντίστοιχα events στο εξωτερικό θα ήθελα να πω το εξής: Στο εξωτερικό οι άνθρωποι είναι συνηθισμένοι να υπακούν σε κανόνες. Άρα λοιπόν οι άνθρωποι που θα απευθυνθούν σε ένα τέτοιο event γνωρίζουν από πριν για ποιο λόγο πάνε και θέλουν να συμμετέχουν. Σε κανένα event δεν σου δίνουν αξεσουάρ η φετιχιστικά σύμβολα για να παρευρεθείς και εάν έχεις διαφορετική άποψη θα χαρώ να μου δώσεις περισσότερα στοιχεία παραθέτοντάς μου μια ρεκλάμα από κάποιο γνωστό event στο οποίο το κάνουν. Η καλαισθησία και ο φετιχισμός επαφίεται στους συμμετέχοντες. Όσο για τα event που αναφέρεις με τα βραχιολάκια είναι φετιχιστικό event ανοιχτό προς όλους. Απευθύνεται δλδ και σε βανίλα κόσμο ο οποίος κατά την είσοδό του αγοράζει ένα βραχιολάκι συγκεκριμένου χρώματος ή αύξοντα αριθμού συνήθως το οποίο διασφαλίζει την ελεύθερη είσοδο- έξοδο μέσα από το χώρο του event. Για να μην χρειάζεται να τον θυμούνται κάθε φορά. Κάτι σαν αυτό που αγοράζεις όταν πας στο Alou fun park ή στις νεροτσουλήθρες. Ισχύει μόνο για εκείνο το event. Είναι μια εφεύρεση που έχουν κάνει οι μαγαζάτορες ώστε να προσελκύουν περισσότερη πελατεία και να αφήνουν περισσότερο κόσμο να μπαίνει. Έτσι ώστε να γίνεται και στον βανίλα κόσμο γνωστό το τι συμβαίνει ή σε αυτούς που τολμούν να περάσουν το κατώφλι από τον βανίλα κόσμο στο δικό μας lifestyle. Οι άνθρωποι που παρουσιάζονται μέσα στο dress code λίγο πολύ είναι γνωστοί στα καταστήματα και φορούν ένα εγκεκριμένο VAP. Δεν τους μπλοκάρει κανείς την είσοδο γιατί ουσιαστικά συμμετέχουν δεν είναι παρατηρητές. Και οι υπόλοιποι πάνε να δουν αυτούς τους ανθρώπους πληρώνοντας το αντίτιμο του εισιτηρίου τους για να βγουν τα έξοδα της εκδήλωσης. Πάντως σε κανένα event δεν είδα να μοιράζονται ρούχα και αξεσουάρ παρά μόνο κάτι καπελάκια ή μαντήλια ή μπλουζάκια που για διαφημιστικούς λόγους ανέφεραν το α ή το β μεγάλο sex shop. Αν έχεις υπόψη σου, λοιπόν, κάποια από τις εκδηλώσεις που ουσιαστικά δίνουν αξεσουάρ θα ήθελα να μου δώσεις το link να το δω κι εγώ ή να μου αναφέρεις έστω και μία που έχεις πάει για να βρω εγώ στοιχεία και να τα αναφέρω εγώ στο blog για να μην είναι αόριστη η τοποθέτηση.

Το θέμα δεν είναι γιατί μπαίνει το dress code και ούτε απομονώνει κάποιους από κάποιους άλλους. Αλλά γιατί δεν δεχόμαστε την προσπάθεια κάποιων να εξελίξουν το lifestyle.

Τώρα όσο αφορά κάποια φετίχ. Κανείς δεν ορίζει τι είναι φετίχ γιατί δεν υπάρχουν ορισμοί σε αυτό. Από εκεί και πέρα είναι θέμα υποστήριξης. Το λάτεξ, το βινύλ, το δέρμα ή τα μαύρα ρούχα έχουν τη μεγαλύτερη αποδοχή. Ένας φετιχιστής ποδολάγνος θα παρευρεθεί σε ένα χώρο συνοδευόμενος από κάποια Κυρία με γυαλιστερές μπότες ή ότι άλλο προτιμάει και δεν θα ξεκολλήσει από τα πόδια της. Αλλά ο τρόπος που θα τον φέρει και θα τον περιφέρει η Κυρία του δηλώνει άμεσα το status του και το φετίχ του.

Τώρα έγραψες και κάτι για τα status. Έχουμε γράψει μία σχετική ανάρτηση για το τι είναι το κάθε status. Είτε εμείς το δεχόμαστε είτε όχι. Είτε για εμάς υπάρχει είτε όχι. Όταν ο άλλος για παράδειγμα λέει "είμαι switch" εμείς δεν μπορούμε να αρνηθούμε ότι υπάρχει ακόμα κι αν είμαστε Goreans που δεν υπάρχουν switch κτλ. Γιατί τότε ερχόμαστε ενάντια στην προσωπική έκφραση του καθενός και στη δική του απελευθέρωση. Έτσι είναι αφού έτσι το  νοιώθει. Κι εμείς οφείλουμε να το δεχτούμε και πολλές φορές να το προστατεύσουμε. Ακόμα κι αν αυτό δεν εκφράζει τον τρόπο που έχουμε το BDSM ή εν γένει το lifestyle στο νου μας. Και πίστεψέ με δεν αξίζει να ασχολούμαστε με κάτι που για εμάς δεν έχει ιδιαίτερη αξία.
Αν έχεις κάποιες αντιρρήσεις θα χαρώ να συζητήσουμε επ' αυτού.

Εν κατακλείδι, λοιπόν, στο τι σημαίνει φετιχισμός:

Fetish: Ένα αντικείμενο ή ένα μέρος του ανθρώπινου κορμιού (εκτός των γεννητικών οργάνων) που μπορεί να σε διεγείρει σεξουαλικά και να γίνει απαραίτητο για την σεξουαλική σου ικανοποίηση. (http://www.thefreedictionary.com/fetish)

Οπότε στο επόμενο fetish event που θα έχει dress code μην αναρωτηθείτε πως θα πάτε ντυμένοι γιατί ακόμα και τα αξεσουάρ αποτελούν φετιχιστικό σύνολο στο ντύσιμο ενός ανθρώπου. Πάρτε, λοιπόν, τα μπαστούνια σας του γκολφ, τις κουτάλες της κουζίνας σας ή ό,τι άλλο σας δημιουργεί σεξουαλική διέγερση και παρευρεθείτε αν κι εφόσον το επιθυμείτε, σε κάποιο event. Αρκεί να μπορείτε να μας εξηγήσετε τι σας διεγείρει πάνω στο αντικείμενο ή στο ντύσιμο έτσι ούτως ώστε να βάλετε την υποδομή να αναπτυχθούν και οι δικοί μας ορίζοντες που δεν έχουμε αυτό το φετίχ ή κάποιο από τα είδη γνωστά.

Το dress code είναι ένας κώδικας επικοινωνίας που βάζει σε διαδικασία τους ανθρώπους να αλληλεπιδρούν προς την ίδια κατεύθυνση διεγείροντας τις αισθήσεις τους.

Ζητώ συγνώμη από τους αναγνώστες για την καθυστέρηση μου στα σχόλια του blog ή για το ότι δεν μπαίνουν συχνά νεότερες αναρτήσεις αλλά η δημιουργία του dungeon του blog απορροφά πολύ από το χρόνο μου προς το παρόν. Ελπίζω σύντομα να καλύψουμε όλα τα θέματα τα οποία ζητάτε να καλυφθούν. Ευχαριστώ προκαταβολικά για την κατανόησή σας.

Με τιμή κι εκτίμηση
Gorean Lord- Ασημένιος Δράκος

Y.Γ. Το έβαλα σαν ανάρτηση λόγω μεγέθους. Ελπίζω να μην ενοχλεί. 

3 σχόλια:

Greekraven είπε... reply to this comment...

Αγαπητέ Δράκε,

Δεν ενοχλεί αν και από μια οπτική θα μπορούσε κάποιος κακεντρεχής να πει ότι μοιάζει με ανακοινωση καρφωμένη με μαχαίρι στον τοίχο saloon της Άγριας Δϋσης.
(προφανέστατα αυτή η φράση αποτελεί αποτυχημένο χιούμορ)

Όσο για το ζουμί επιφυλλάσομαι να απαντήσω σε αντίστοιχο μέγεθος....απλά δεν έχω το χρόνο αυτη τη στιγμή.

Υπόσχομαι εντός των ημερών να βρεις το κείμενο στο email του blog με σκοπό την αντιστοιχία και ισότητα στα μέσα ανακοίνωσης.

Εϊναι ευχάριστο να βλέπεις σχολιά σου να απασχολούν ένα ολόκληρο ποστ από ένα τόσο ενδιαφέρον blog.


Φιλικά

Χ. (a.k.a. Greekraven)

k3rb3r05 είπε... reply to this comment...

Αγαπητε Δράκε,

Θα ήθελα να θέσω και γω μια ευλογη ερωτηση. Για καποιον ο οποιος ειναι καινούργιος στον χώρο και είναι bdsm curious (αβέβαιος), πωε μπορει να εμφανιστει σε καποιο fetish event με καποιο εξαρτημα? Αντε πες πως ερχεται με κατι. Δεν θα πρεπει να ξερει να το χρησιμοποιήσει κι ολας?

Με εκτίμηση,
k3rb3r05

ΥΓ: Πολύ καλη δουλεια στο blog. Κατατοπιστικότατο.

Gorean Lord είπε... reply to this comment...

Χαίρομαι που βρίσκεις καλή τη δουλειά του blog. Τώρα ας δούμε λίγο τι μας γράφεις.Ανέφερα και πιο πάνω στο φίλο ότι αυτό γίνεται σε όσα έχουν απαίτηση του dress code .Θεωρητικά υποτίθεται ότι κάποιος είναι ήδη στο χώρο και αρνείται πεισματικά κατά την ελληνική συνήθη νοοτροπία να παρευρεθεί ντυμένος βάσει του dresscodε.Όταν κάποιος είναι απλά περίεργος για το χώρο μπορεί να παρευρεθεί πρώτα σε events που δεν έχουν κάποιες τέτοιου είδους απαιτήσεις χωρίς να είναι υπόχρεος να κουβαλάει κάτι που θα πρέπει να το χρησιμοποιεί.Μπορείς να πας με κάποιο φετιχιστικο ρούχο.Γιατί το ζήτημα είναι το dresscode και όχι τι θα πρέπει να κουβαλάει ο καθένας.

Τώρα όσο αφορά γι αυτό που είπες το οποίο ήταν πάρα πολύ εύστοχο, συνήθως αυτός που κουβαλάει κάτι πρέπει να ξέρει να το χρησιμοποιεί.Δυστυχώς εδώ στην Ελλάδα όλοι τα ξέρουν όλα.Το θέμα δεν είναι τι κουβαλάς αλλά πόσο βαθιά γνώση ή εξοικείωση έχεις με αυτό που κουβαλάς.Πίστεψέ με ότι αν θες πραγματικά να μάθεις κάτι θα βρεις και τον τρόπο.

Στο εξωτερικό το lifestyle έχει ήδη εδραιωθεί εκεί και οι άνθρωποι δεν έχουν τόσο μεγάλο θέμα με το dresscode εκτός αν υπάρχουν συγκεκριμένες συνθήκες.Αυτό επειδή θεωρούν ότι αφού ασχολούνται είναι υποχρέωσή τους, τουλάχιστον στον εαυτό τους, να παρευρεθούν όπως αρμόζει.Έτσι σε πολλά events είναι πάντα ανοιχτές οι θύρες και για τους ανθρώπους που προέρχονται απότον vanila κόσμο για να μπορούν σιγά σιγά να μπουν στο lifestyle.

Οι κοιννωνίες εκεί διοργανώνουν manches που είναι ακόμα πιο χαλαρά, γνωρίζουν τους νέους φίλους και τους συνοδεύουν εκείνοι στα events και σίγουρα τους συμβουλεύουν για το πως θα εμφανιστούν .Ενώ εδώ αν δεις σε παλαιότερες αναρτήσεις όχι μόνο δεν δέχονται την ύπαρξη κοινότητας άλλα τα meeting που γίνονται έχουν την εννοια του για να δούμε τι καινούργιο έχει πέσει,που θα την πέσω την επόμενη και ούτω καθεξής.Προσοχή μιλάω για τα meeting.Όχι για τα events και τα shows.

Υπάρχει κάτι πολύ απλό σε όλο αυτό.Αυτός που δίνει κανόνες πρέπει να ξέρει και να τους δέχεται.Είναι υπεραπλουστευμένη λογική του ότι όταν εγώ απαιτώ να ακολουθεί κάποιος τους κανόνες μου ο άλλος πρέπει να το κάνει και αν θέλω να παρευρεθώ κάπου που έχει κανόνες δεν γουστάρω. Εάν η ανάγκη μου να παρευρεθώ είναι μεγαλύτερη από τον εγωισμό μου τότε ακολουθώ τους κανόνες.Αν ο εγωισμός μου δεν επιτρέπει να δέχομαι κανόνες απλά δεν πάω, δεν συναγελάζομαι με ανθρώπους που πειθαρχούν σε αυτούς.Αν διαβάσεις πιο πάνω στην παρατήρηση του φίλου η προσωπική του άποψη είναι ότι του είναι αντιερωτικά.Εγώ το σέβομαι αυτό.Αυτό που δεν μπορώ να κατανοήσω είναι το εξής: Ποιος ο λόγος να παρευρεθείς κάπου που αναρτώνται κανόνες σχετικά με το ντύσιμο που εσύ το βρίσκεις αντιερωτικό ή ενοχλητικό ή αδιάφορο?

Με τιμή και εκτίμηση,
Gorean Lord - Ασημένιος Δράκος

Δημοσίευση σχολίου