Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2010

Απορίες αναγνωστών...V 2

Καλησπέρα και καλώς σας βρήκα.Διάβασα προσεκτικά σχεδόν όλες τις αναρτήσεις και θα ήθελα κι εγώ με τη σειρά μου να κάνω μία ερώτηση μιας και είδα πως εδώ οι ερωτήσεις δεν μένουν αναπάντητες.Αν και διάβασα σε παλιότερη ανάρτηση τους ορισμούς των στάτους θα ήθελα μια περαιτέρω επεξήγηση όσο αφορά τα στάτους submissive και slave. Βασικά θα ήθελα να μάθω τις διαφορές που έχουν μεταξύ τους και αν μπορεί κάποιος/α να μεταπηδήσει από το ένα στο άλλο.Ανυπομονώ για την απάντηση... by Thaleia (Αναγνώστρια)

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε... reply to this comment...

O υποτακτικός, απλά ανανεώνει την επιλογή του να υποτάσσεται κάθε φορά που το κυρίαρχος το απαιτεί. Η ανταλλαγή ενέργειας του υποτακτικού είναι επιλεκτική και έχει διαπραγματευτική και εθελοντική βάση. The submissive is a volunteer. Για τον υποτακτικό πάντα υπάρχει μια επιλογή να πει «όχι», να θέσει όρια, να αποφασίσει το επίπεδο της υποταγής που αυτός επιθυμεί. Και αυτό το «όχι» πρέπει να αποτελέσει «μήνυμα» για τον κυρίαρχο, το οποίο απαιτεί επαναδιαπραγμάτευση και ανατροφοδότηση. Ο υποτακτικός συνήθως, έστω και ενδόμυχα, προσδοκά από τον κυρίαρχο, να σκεφτεί και να ικανοποιήσει (εκτός εκείνου) και τις δικές του ανάγκες.

Ο σκλάβος, κάνει εξαρχής την επιλογή του να υποταχθεί και δεν χρειάζεται την εκάστοτε ανανέωση της επιλογής αυτής. Η θέση του σκλάβου δεν είναι επιλεκτική, δεν διερωτάται κάθε φορά «συμφωνώ ή όχι» «να υπακούσω ή όχι» ούτε «πώς αισθάνομαι γι’ αυτό?». Δεν προσδοκά, απλά υπακούει όπως ο στρατιώτης στον λοχία του. Δεν μπορεί να πει «όχι» χωρίς να ανατρέπει εκ βάθρου την αρχική συμφωνία. Ο σκλάβος παραχωρεί σχεδόν τα πάντα a priori, υποτάσσεται χωρίς όρια και δέχεται όλη η ζωή, το μυαλό, η ψυχή του, να ανήκουν στον κυρίαρχο «ιδιοκτήτη» του οποίου τις ανάγκες τάσσεται να ικανοποιεί. Αυτή η -κατά το δυνατόν- ευόδωση των αναγκών του «κυρίου» αποτελεί και την «ανταμοιβή» του. Τhe slave commits to obey. The slave thinks in terms of being owned, not in terms of submitting, Τhe slave is not a volunteer. Τhe slave fills the needs of the Master. Συνεπώς ο σκλάβος δεν είναι προέκταση του υποτακτικού, δεν είναι πιο υποτακτικός αυτού. Η συμπεριφορά του σκλάβου δεν σχετίζεται άμεσα με την υποτακτική συμπεριφορά, σχετίζεται με την «υπακοή», την ανυπαρξία επιλογής, ορίων και safewords. Ο σκλάβος ορισμένες φορές δεν είναι καν υποτακτικός. Aπλά, a priori δεν έχει άλλη επιλογή, από το να υπακούσει.

«Υποτακτικός» και «σκλάβος» είναι λοιπόν δυο όροι με κοινά ενδεχομένως στοιχεία, όχι όμως αναγκαστικά αλληλοσυμπληρούμενοι και υπό προϋποθέσεις τελείως διαφορετικοί.


ola afta apo ena ar8ro sto greekbdsmcommunity poli ka8odigitiko an kai ekfrazi tis apopsis tou siggrafea.

oso gia tin apopsi mou sigoura enas ipotaktikos mpori na metavi se sklavo ipo kapies sinthikes

Gorean Lord είπε... reply to this comment...

Το παραπάνω κείμενο του φίλου με κάλυψε πλήρως ωστόσο δεν σου απαντάει στο ερώτημα αν κάποιος μπορεί να μεταπηδήσει από το ένα status στο άλλο.

Το "μυστικό" έχει ως εξής: Το status σου δεν στο χαρίζει κανείς. Είναι το κομμάτι του εαυτού σου που αποφασίζεις εσύ πότε θα αλλάξει. Αυτό όταν κατανοήσεις τη διαφορά των status και είσαι σίγουρη γι' αυτό που θες εσύ για τον εαυτό σου.

Βέβαια τολμώ να πω ότι το να είσαι σκλάβα είναι δώρο. Δώρο που από ανάγκη προσφέρεις εσύ στον εαυτό σου και με την ίδια ανάγκη προσφέρεις το δώρο αυτό μαζί με τον εαυτό σου στον Κύριό σου.

Επειδή συχνά πυκνά τα status αυτά μπερδεύονται θα πρέπει να θυμάσαι το εξής: Ο υποτακτικός μέσα από το status του εκφράζει το είναι του. Ο σκλάβος μέσα από το status του εκφράζει το όλο του. Γιατί στην περίπτωση του σκλάβου δεν υπάρχει ούτε το είναι του ούτε το έχει του γιατί τα έχει παραδώσει οικειοθελώς στον Κύριό του.

Έχε υπόψιν σου, λοιπόν, ότι όταν είσαι υποτακτικός τάζεις στον εαυτό σου. Τάζεις να περνάς καλά, να περνάς όμορφα και να ευχαριστιέσαι την κάθε στιγμή. Όταν όμως είσαι σκλάβος περνάς όμορφα και βρίσκεις τον εαυτό σου μέσα από αυτό μόνο όταν τον τάξεις. Αναλογίσου, λοιπόν, αυτή την διαφορά και θα καταλάβεις τι σε εκφράζει περισσότερο.

Gorean Lord-Ασημένιος Δράκος

Δημοσίευση σχολίου